Adıyaman Haber
HV
13 MAYIS Çarşamba 19:26

Yalçın Bilen’den Siverek’teki Okul Saldırısına Sert Tepki!

Kantin İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Yalçın Bilen, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarına sert tepki gösterdi. Bilen, söz konusu saldırının yalnızca bölgeyi değil, tüm Türkiye’yi derinden etkilediğini belirtti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-04-2026 16:44
Yalçın Bilen’den Siverek’teki Okul Saldırısına Sert Tepki!

 

Okulların öğrencilerin güven içinde eğitim aldığı alanlar olması gerektiğini vurgulayan Bilen, bir eğitim ortamında silah kullanımının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, bu tür olayların toplum vicdanında derin yaralar açtığını kaydetti.

Son yıllarda eğitim kurumlarında artış gösteren şiddet olaylarına dikkat çeken Bilen, sorunun yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmasının yetersiz kalacağını belirterek, şiddetin sosyal, ekonomik ve psikolojik nedenlerine odaklanılması gerektiğini ifade etti. Bilen, öğrencilerin yaşadığı sorunların erken tespit edilmesi ve rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kantin çalışanlarının da öğrencilerle birebir temas halinde olduğunu hatırlatan Bilen, bu çalışanların öğrencilerdeki olası riskleri erken fark edebilecek konumda olduklarını belirtti. Bu kapsamda kantin personeline yönelik bilinçlendirme çalışmalarının ve eğitimlerin önemine işaret etti.

Okul güvenliğinin artırılması için yetkililere çağrıda bulunan Bilen, güvenlik personeli sayısının artırılması, giriş-çıkışların daha sıkı denetlenmesi ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak sadece fiziki önlemlerin yeterli olmayacağını belirten Bilen, asıl çözümün şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti.

Yaşanan olayın ardından öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde oluşan travmaya da dikkat çeken Bilen, psikolojik destek mekanizmalarının hızlı şekilde devreye alınması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda saldırıyı kınayan Bilen, olaydan etkilenen tüm öğrenci, öğretmen ve ailelere geçmiş olsun dileklerini ileterek, toplumun her kesimini şiddete karşı ortak bir duruş sergilemeye davet etti.

Haber: Celil Kocataş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR
Marka Flower Çiçekçi