Adıyaman Haber
HV
13 MAYIS Çarşamba 18:36

İstanbul Ayakkabıcıları Karaman ile Yola Devam Delegeler Mehmet Karaman Dedi

İstanbul Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu, sektör mensuplarının geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun ilginin gözlendiği toplantıda oda üyeleri yeni dönem için sandık başına giderken, seçim süreci demokratik ve rekabetçi bir atmosferde tamamlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2026 13:08
İstanbul Ayakkabıcıları Karaman ile Yola Devam Delegeler Mehmet Karaman Dedi

199 Oyla Gelen Güven

İki adayın yarıştığı seçimde üyeler tercihini mevcut yönetimden yana kullandı. Yapılan sayımın ardından oy dağılımı şöyle gerçekleşti:

  • Mehmet Karaman: 199 oy

  • Cengiz Kastan: 148 oy

Bu sonuçla birlikte Mehmet Karaman, üyelerin çoğunluğunun desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi ve görevine devam etme hakkı kazandı.

“Esnafın Sesi Olmaya Devam Edeceğiz”

Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Karaman, yeni dönemde önceliklerinin meslektaşlarının sorunlarını çözmek olacağını vurguladı. Karaman, oda yönetimi olarak sahada aktif olacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Esnafımıza hizmet etmeyi bir sorumluluk değil, mesleki bir onur olarak görüyoruz. Sorunları yalnızca dile getiren değil, çözüm mercilerine taşıyan ve takip eden bir anlayışla çalıştık. Önümüzdeki süreçte odamızı daha güçlü, daha etkin ve daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak için aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Seçim sonrası destek veren tüm üyelere teşekkür eden Karaman, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kendisine iletilen tebriklere değinen başkan, “Telefonlarıyla, mesajlarıyla yanımızda olan tüm dostlarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güvene layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleşen genel kurulun ardından İstanbul ayakkabı sektöründe gözler, yeni dönemde atılacak adımlara çevrildi. Oda yönetiminin özellikle esnafın ekonomik şartları, mesleki sürdürülebilirlik ve sektörel dayanışma konularında yeni çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

Haber: Celil Kocataş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR
Marka Flower Çiçekçi