Adıyaman Haber
HV
13 MAYIS Çarşamba 18:37

Adıyaman Belediyesi İmamağa Taziye Evi Açılışa Hazırlanıyor Başkan Tutdere: “Vatandaşlarımızın İhtiyaç Duyduğu Her Alanda Hizmet Üretiyoruz”

Adıyaman Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yapımı tamamlanan İmamağa Taziye Evi, mahalle sakinlerinin önemli bir ihtiyacına yanıt vermek üzere açılış için gün sayıyor. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin belediyenin kendi imkân ve bütçesiyle hayata geçirdiği proje, kısa süre içerisinde hizmete sunulacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-04-2026 12:10
Adıyaman Belediyesi İmamağa Taziye Evi Açılışa Hazırlanıyor Başkan Tutdere: “Vatandaşlarımızın İhtiyaç Duyduğu Her Alanda Hizmet Üretiyoruz”

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINA UYGUN OLARAK TASARLANDI

İmamağa Mahallesi’nde 722 metrekarelik alan üzerine inşa edilen taziye evi, 606 metrekarelik kullanım alanıyla modern ve işlevsel yapısıyla öne çıkıyor. Tek katlı ve depreme dayanıklı olarak planlanan binada kadın ve erkek bölümleri ayrı ayrı düzenlenirken, sosyal alanlar da mahalle sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı.

TOPLAM TAZİYE EVİ SAYISI 24’E YÜKSELDİ

Başkan Abdurrahman Tutdere’nin 1 Nisan 2024 tarihinde göreve başlamasının ardından 3 taziye evi tamamlanarak hizmete sunuldu. Yapımı süren ve proje aşamasında bulunan 5 yeni taziye eviyle birlikte kent genelindeki toplam taziye evi sayısı 24’e yükseldi.

Yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi ve otopark alanı da bitirilen İmamağa Taziye Evi, hizmete açılmak için son hazırlıklarını tamamladı.

Taziye evleri projesine ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sosyal belediyeciliğin en önemli unsurlarından birinin vatandaşların hayatın her anında yanında olmak olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:“İmamağa Mahallemizde uzun süredir ihtiyaç duyulan taziye evimizi kendi imkânlarımızla tamamladık. Hemşehrilerimizin acı günlerinde bir araya gelebileceği, düzenli ve sağlıklı bir ortam oluşturduk. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretmeye devam edeceğiz. İmamağa Taziye Evimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Ömer KarakuşÖmer Karakuş

YORUMLAR
Marka Flower Çiçekçi